20-09-2022

ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ

 

 

ДО 150-РІЧЧЯ ВИДАТНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ СПІВАЧКИ

23 вересня виповнюється 150 років від дня народження славетної оперної співачки Соломії Крушельницької. Вона своїм талантом підкорила найвідоміші світові оперні сцени. Композитор Джакомо Пуччіні вважав її своєю рятівницею, а музикознавець Ґвідо Маротті порівнював із давньоєгипетською царицею Нефертіті. Попри славу, Соломія була дуже приватною особою: не вела щоденника, не писала спогадів, мало з ким ділилася особистим. Дотепер в біографії артистки є багато нез’ясованих фактів і нерозкритих таємниць.

До ювілею відомої українки Бібліотека НТУ підготувала бібліографічний покажчик «Таємниці Соломії Крушельницької»

У покажчику зібрано матеріали про життєвий та творчий шлях неперевершеної Соломії — зірки оперної сцени, виконавиці українських народних пісень та пісень українських композиторів.

 

 



15-09-2022

ПРИВІТАННЯ

 

 

ВІТАЄМО ПЕРШОКУРСНИКІВ З ПОЧАТКОМ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ!

Бажаємо бути достойними звання студента університету, жаги до знань, особистих звершень, наукових відкриттів. Сподіваємося, в університеті Ви знайдете справжніх друзів і однодумців.

Сайт бібліотеки НТУ надає важливу інформацію студентам для якісного навчання. Запрошуємо Вас відвідати головну сторінку сайту для ознайомлення з  онлайн послугами бібліотеки  НТУ та її електронними ресурсами.

 

 



14-09-2022

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

З 14 вересня рівень доступності Електронної бібліотеки Національного транспортного університету - вільний.

Авторизація в електронному каталозі не потрібна.

Щоб переглянути або завантажити повнотекстові видання професорсько-викладацького складу університету вже не потрібно щоразу авторизуватися.

 

 

 



06-09-2022

БІБЛІОТЕКА - ДОСЛІДНИКАМ

 

ВІЛЬНА НАУКА

Повідомляємо про нову платформу "Вільна Наука". Це агрегатор новин української науки. За допомогою сайту, наукові інститути та установи можуть з легкістю розповідати про свої відкриття та публікувати пресрелізи, а журналісти – отримувати контакт з представниками наукових установ для розповсюдження новин серед громадськості.

 

Наукових співробітників запрошують долучитися до платформи та зареєструватися. Модератор перевірить Ваші дані та надасть можливість подавати пресрелізи до публікації (обов’язковим є посилання на оригінальну статтю матеріалу з наукового журналу). Кожна публікація проходитиме перевірку модератора, базову редакторську вичитку та оприлюднення релізу. Таким чином, результати Ваших наукових доробків отримують можливість бути поширеними у різноманітних медіа, як власне профільних, так і загальних. Подана можливість стає в пригоді під час подачі на гранти, а також популяризації результатів серед громадськості. Крім того, портал організований таким чином, що Ваші контакти можуть бути оприлюднені виключно перевіреним журналістам, зовнішні читачі матимуть змогу ознайомитися з релізом та перейти на посилання наукового журналу у разі зацікавленості.

 

Платформа працює без підписок, реєстрацій та реклами для того, щоб робити українську науку Вільною, Відкритою та Доступною для громадян та гостей сайту.

 



23-08-2022

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

З Днем Незалежності, Вітаю Україно!

Вставай! Борися до кінця!

За мирне, світле, чисте небо,

Та вільне краще майбуття!.

Не забуваймо тих Героїв,

Котрі пішли у Небеса,

Тих, що рятують Україну,

Ціною власного життя!

 



17-08-2022

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

 

 

Пропонуємо ознайомитись із повнотекстовими виданнями професорсько-викладацького складу НТУ, які надійшли до фонду Електронної бібліотеки університету у серпні місяці (меню сайту : "Ресурси бібліотеки / Нові надходження / Надходження до Електронної бібліотеки (серпень 2022)").

 



15-08-2022

ДАРУНКИ БІБЛІОТЕЦІ

 

Завжди приємно отримувати подарунки. Кращим подарунком для бібліотеки, звичайно, є книга.

 

Висловлюємо щиру подяку доктору технічних наук, заступнику декана факультету транспортних та інформаційних технологій, професору кафедри вищої математики Мейш Юлії Анатоліївні за подарований примірник монографії:

 

Луговий П. З., Мейш В. Ф., Мейш Ю. А. Динаміка конструктивно-неоднорідних оболонкових структур: монографія / П. З. Луговий, В. Ф. Мейш, Ю. А. Мейш; під ред акад. НАН України О. М. Гузя. – К.: Ліра-К, 2022. – 326 с.

 

Монографія присвячена науковим і практичним питанням дослідження динамічних процесів в конструктивно-неоднорідних оболонкових структурах складної геометрії. Для визначення міцності, довговічності і працездатності таких елементів і конструкцій, в першу чергу, необхідно визначити їх напружено-деформований стан і характер коливань  як на етапі проектування, так і під час експлуатаційних і можливих аварійних навантаженнях. Велика увага приділяється використанню та розвитку аналітичних, скінченно-різницевих і скінченно-елементних методів розв’язку поставлених задач. Проведені дослідження дозволяють правильно вибрати вид рівнянь і методів їх розв’язку при описі динаміки оболонок з конструктивними особливостями і тришарових оболонок з неоднорідним заповнювачем, а також модель пружної основи. У книзі представлені результати багаторічних теоретичних досліджень, в більшій частині прикладних, які знайшли своє застосування в різних галузях техніки.

Для фахівців в області авіації, ракетної техніки, суднобудування, атомної енергетики, а також аспірантів і студентів відповідальних спеціальностей.

 

Дякуємо за співпрацю!

 



12-08-2022

ОНЛАЙН-ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ ТИХ, ХТО ПИШЕ УКРАЇНСЬКОЮ

 

 

 

Створювати, перевіряти та редагувати тексти українською без помилок? Це просто! Пропонуємо добірку корисних сервісів та онлайн-ресурсів, що допоможуть писати українською грамотно.

Докладніше про це читайте в розділі «Інтернет-навігатор / Українська без помилок».

 

 

 

 



19-07-2022

ГРАФІК РОБОТИ БІБЛІОТЕКИ У ЛИПНІ-СЕРПНІ МІСЯЦІ

 

Бібліотека університету (НБК, вул. М. Бойчука, 42, поверх 9) відчинена для користувачів у Понеділок - П’ятницю з 10.00 – 15.30. 

Підпис обхідних листів до 15.00.

Вихідні – субота, неділя

Під час повітряної тривоги користувачі та працівники полишають приміщення і прямують до найближчого укриття.

 

ЗВЕРТАЙТЕСЯ:

Телефоном за номером +38 (044) 285-77-90.

На електронну пошту: library.ntu@ukr.net

На сторінці у Facebook

 



30-06-2022

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ

Соціальні мережі — це онлайн платформи, які дозволяють ділитися думками, ідеями та інформацією шляхом створення віртуальних спільнот. Завдяки соціальним мережам ми завжди на зв’язку з людьми, спілкування з якими для нас важливе — це передусім наші близькі, а також друзі, колеги та просто добрі знайомі. Існує чимало думок про позитивний та негативний вплив соціальних мереж, проте немає сумнівів у тому, що всього за кілька десятиліть завдяки цьому явищу комунікація та інші сфери людського життя зазнали вражаючих змін. Тому в 2010 році за ініціативою однієї з медіа-компаній США з’явилося особливе свято — Всесвітній день соціальних мереж, який відтоді щороку відзначають 30 червня.

Докладніше

Зазвичай нам здається, що соціальні мережі — це передусім зручна можливість спілкування. Всесвітній день соціальних мереж покликаний привернути увагу й до інших важливих аспектів цього явища. 

Неможливо не помітити, що соціальні мережі мають вплив на розвиток політичної ситуації в світі. Інколи навіть революції починаються саме в соцмережах. Сторінки президентів та впливових політиків різних країн збирають чимало відвідувачів, і в зв’язку з їх значним впливом на думки й настрої людей, особливості спілкування в соціальних медіа найвищих державних посадовців в багатьох країнах вже почали регулювати на законодавчому рівні.

Підприємці давно зрозуміли, що завдяки соціальним мережам можна успішно просувати товари та послуги. Тому з’явився новий специфічний вид маркетингу — SMM, заснований на використанні інформації про цільову аудиторію, її смаки та вподобання. 

Зараз соціальні мережі стали інструментом як для пошуку роботи, так і для пошуку робітників. Тематичні форуми, спільноти за інтересами — все це надає первинне уявлення про вміння та професійні навички тієї чи іншої людини. Профілі в соцмережах свідчать, як мінімум, про особливості характеру та манеру спілкування, тому працедавці часто користуються таким способом перевірки майбутнього співробітника.

На сьогоднішній день існує величезна кількість соціальних мереж, деякі з них навіть взаємопов’язані, і це створює середовище, яке здатне охопити максимальну кількість людей. Можна тільки уявити, якими стануть соціальні медіа в найближчі десятиліття або через 100 років, але зрозуміло, що людство вже ніколи не відмовиться від  цієї форми спілкування. 

 

А ми нагадуємо, що університетська бібліотека є у Facebook. Ми дуже раді зустрічам з вами як у реальному житті так і у віртуальному просторі.

 

  




Сторінка: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22