01-04-2023

НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ КОНФЕРЕНЦІЇ

 

ШОСТА МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІНФОРМАЦІЯ, КОМУНІКАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ ЗНАННЯМИ В ГЛОБАЛІЗОВАНОМУ СВІТІ», 18–20 ТРАВНЯ 2023 Р., ЗМІШАНИЙ ФОРМАТ

До уваги викладачів закладів передвищої та вищої фахової освіти, керівників бібліотек, координаторів, модераторів і тренерів бібліотечних тренінгових центрів, сучасних бібліотекарів ‒ активістів Української бібліотечної асоціації, усіх небайдужих до проблем бібліотечної освіти!

Запрошуємо взяти участь у Шостій Міжнародній науковій конференції «Інформація, комунікація та управління знаннями в глобалізованому світі», що відбудеться 18–20 травня 2023 р. у м. Києві у змішаному форматі.

Докладніше

 

Основним організатором Конференції є Київський національний університет культури і мистецтв, одним із співорганізаторів – ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Робочі мови конференції: українська, англійська, німецька, польська.

У межах Конференції передбачено Секцію 4. Інформаційно-бібліотечна та архівна освіта: виклики і рішення, на якій ми розглянемо організаційно-технологічні питання інформаційно-бібліотечної та архівної освіти в умовах війни та наступного оновлення її змісту з урахуванням викликів сьогодення і перспектив відбудови України. Планується обговорення програми підвищення кваліфікації «Бібліотека і політика національної пам’яті» та діалоги з презентаціями досвіду за проєктом ВГО Українська бібліотечна асоціація «Бібліотеки – хаби цифрової освіти».

Реєстрація для участі у Конференції відкрита до 15 квітня 2023 р.

Детальніше про реєстрацію, напрями роботи Конференції та публікацію тез виступів див. Інформаційний лист.

Контактні особи:

  • Новальська Тетяна Василівна +38 (067) 185-52-42
  • Цілина Марина Миколаївна +38 (098) 026-76-22
  • Прокопенко Людмила Іванівна +38 (098) 649-39-56

Запитання до ВГО Українська бібліотечна асоціація як співорганізатора Конференції просимо надсилати електронною поштою info@ula.org.ua.

 



30-03-2023

ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ

 

 

ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕГЕНДИ...

4 квітня – річниця від дня народження талановитої співачки Квітки Цісик. Відома всьому світові українка мала рідкісний тембр голосу – колоратурне сопрано, співпрацювала із Вітні Г’юстон і Майклом Джексоном, почувалася невимушено, співаючи блюз, оперні партії чи коротенькі джинґли. В Америці її голос лунав у кожному домі. Свій шалений успіх і непересічний талант Цісик використовувала задля популяризації української культури у світі.

 

До 70-річчя від дня народження співачки Бібліотека підготувала тематичний дайджест «Українські корені американської Квітки».

Переглянути повний текст видання ви зможете скориставшись Електронною бібліотекою Національного транспортного університету.

 

 



29-03-2023

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

 

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!

Фонд Електронної бібліотеки поповнився новими повнотекстовими виданнями. Усі бажаючі можуть ознайомитися із новинками кафедр переглянувши меню сайту : "Бібліотечний гід / Нові надходження / Надходження до Електронної бібліотеки (березень 2023)".

 

Переглянути повний текст цих видань Ви зможете скориставшись Електронним каталогом бібліотеки. Авторизація в каталозі не потрібна.

 

 



29-03-2023

ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА ПОВНОТЕКСТОВИХ ВИДАНЬ

 

У ЕЛЕКТРОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ НТУ ЗМІНИЛИСЯ ПОСИЛАННЯ НА ВИДАННЯ КАФЕДР

Звертаємо увагу всіх шановних користувачів і викладачів, що попри складний воєнний час ми не залишаємо вас наодинці у безмежному потоці інформації. Ми й надалі працюємо для своїх користувачів.

Нагадуємо про те, що користування інформаційними ресурсами бібліотеки НТУ є безкоштовним і не потребує жодної реєстрації.

Співробітники бібліотеки активно поповнюють свої електронні ресурси, здійснюють їх наукове редагування, щоб надати вам якнайбільше якісної інформації.

Звертаємо вашу увагу на те, що в зв’язку з редагуванням БД Електронної бібліотеки посилання на повнотекстові видання кафедр змінилися.

Докладніше у Електронному каталозі бібліотеки.

Будьте уважні, надаючи посилання на електронні видання під час акредитації.

 



27-03-2023

НАУКОВО-ТЕХНІЧНА БАЗА ДАНИХ ТА ДОВІДКОВИХ РЕСУРСІВ ІЗ БЕЗОПЛАТНИМ ДОСТУПОМ

 

 

Невід’ємною складовою патентно-інформаційних ресурсів є непатентна література, яка охоплює різні науково-технічні видання, що не є офіційними публікаціями патентних відомств, проте містять відомості про охороноздатні об’єкти техніки.

До уваги заявників представляємо оновлений перелік науково-технічних баз даних та довідкових ресурсів, до яких надається безоплатний доступ у мережі Інтернет. Перелік містить посилання на політематичні та галузеві бази даних та пошукові системи.

 

 

 



27-03-2023

НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ КОНФЕРЕНЦІЇ

 

«СТВОРЕННЯ, ОХОРОНА, ЗАХИСТ І КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЯ ОБ'ЄКТІВ ПРАВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ»: VI ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

26 квітня 2023 року відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Створення, охорона, захист і комерціалізація об'єктів права інтелектуальної̈ власності», яка присвячена Міжнародному дню інтелектуальної̈ власності.

 

Формат: конференція відбуватиметься в онлайн форматі, посилання буде надіслано зареєстрованим учасникам напередодні.

 

Теми конференції: 

  1. Патентна справа в Україні.
  2. Охорона та експертиза об`єктів інтелектуальної власності.
  3. Захист прав інтелектуальної власності: світовий та вітчизняний досвід.
  4. Розпорядження правами інтелектуальної власності, комерціалізація та трансфер
  5. технологій: світовий та вітчизняний досвід.
  6. Недобросовісна конкуренція у сфері інтелектуальної власності.

Для участі у конференції необхідно заповнити заявку учасника конференції

 

ОрганізаториІР офіс, Науково-дослідний інститут інтелектуальної̈ власності НАПрН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський національний економічним університет імені Вадима Гетьмана, Український державний університет науки і технологій.

 

Матеріали тез доповіді надіслати на адресу: as_romashko@ukr.net  (якщо тези у співавторстві – кожен співавтор окремо заповнює заявку учасника). 

 

Участь у конференції безкоштовна. 

 

Детальні вимоги до оформлення тез доповідей за посиланням

 



09-03-2023

МАСОВІ ЗАХОДИ

 

Неможливо уявити собі сучасне життя без літератури. Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, стикаються з літературними творами, адже сценарій до фільму, стаття в журналі або газеті – це теж праця письменника. 9 березня з  нагоди Всесвітнього дня письменника Бібліотека запропонувала студентам автомеханічного  факультету ДД-І-1 зануритися в неповторний світ письменницької творчості .

Головний бібліотекар Ушакова Л. С. познайомила студентів з кращими представниками американської літератури, розповіла про деякі цікаві факти з життя відомих письменників.

 



09-03-2023

ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ

 

 

 

12 березня виповнюється 160 років від дня народження Володимира Івановича Вернадського.

Великого українського вченого можна сміливо зарахувати до геніїв, і недарма його наукові досягнення порівнюють з напрацюваннями Ісаака Ньютона, Чарльза Дарвіна і Альберта Енштейна. Занадто глобальні були відкриття В. І. Вернадського для всього  людства.

Пропонуємо Вашій увазі бібліографічний покажчик “Провідник у царство ноосфери”, який ознайомить Вас з життям, світоглядом і науковою спадщиною видатного вченого, який відкрив таїну часу і простору, талановитого організітора науки і першого президента Української академії наук.

 



08-03-2023

ВСЕСВІТНІ ДНІ І МІЖНАРОДНІ СВЯТА

 

 

 

 

ШАНОВНІ ЖІНКИ!

Вітаємо зі святом весни, краси і любові!

 

 

 

 



06-03-2023

БІБЛІОТЕЧНИЙ ДОСВІД

 

 

03.03.2023 р. відбулася нарада директорів бібліотек ЗВО м. Києва щодо Наказу № 463 від 28.11.2022 «Про затвердження форм звітності про діяльність публічних та спеціальних бібліотек, а також інструкції щодо їх заповнення» в якій взяла участь в. о. директора бібліотеки НТУ Олена МІРОШНИК. Захід відбувся на базі НТБ Національного університету харчових технологій.

 

 




Сторінка: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20